MALZEMELER:
- 6 tane havuç
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz,Karabiber,Maydanoz
HAZIRLANIŞI:
-Havuçların kabuklarını temizleyip şeritler halinde doğrayınız.Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında hafif pembleşene kadar kavurunuz.Havuçları ekleyip iki dakika kadar soteleyiniz.Üzerine sıcak suyu ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz(Fazla pişirmeyin dağılmasın).Suyunu süzüp servis tabağına alınız.
- Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında çok az kavurup ocaktan alın.İçine limonsuyu,balzamik sirke,toz şeker,tuz,karabiber ekleyip iyice karıştırın.Havuçların üzerine gezdirin ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapınız.
AFİYET OLSUN
- 6 tane havuç
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz,Karabiber,Maydanoz
HAZIRLANIŞI:
-Havuçların kabuklarını temizleyip şeritler halinde doğrayınız.Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında hafif pembleşene kadar kavurunuz.Havuçları ekleyip iki dakika kadar soteleyiniz.Üzerine sıcak suyu ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz(Fazla pişirmeyin dağılmasın).Suyunu süzüp servis tabağına alınız.
- Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında çok az kavurup ocaktan alın.İçine limonsuyu,balzamik sirke,toz şeker,tuz,karabiber ekleyip iyice karıştırın.Havuçların üzerine gezdirin ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapınız.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "Soslu Havuç"
Yorum Gönder