Herkese güzel bir Ramazan geçirmesini dileyerek, sahur için lezzetli ve hafif bir börek tarifi vermek istiyorum. Çoğunuz biliyorsunuzdur belki ama sitemizde olmadığı için arşivimize almak istedim.
Malzemeler:
- 1 kilo yufka
- 250 - 300 gr peynir (ben dil ve beyaz peynirini karıştırdım)
- yarım demet maydanoz ince kıyılmış
- zeytinyağı
- 2 şişe soda
- 2 yumurta
- üzeri için susam ve çörekotu
Büyük yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. Yufkayı kırıştırarak yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Miktarına siz karar verebilirsiniz. Çok yağlı yapmamaya çalıştığım için ben biraz az döktüm. Fırça yardımıyla yağı yufkanın heryerine dağıtın. Diğer yufkayı da aynı şekilde serip, yağlayın. Börek harcı için peynir ve maydanozu bir kasede karıştırın. Harcın yarısını yufkanın üzerine yayın. Diğer iki yufkayı da yerleştirdikten sonra kalan harcı da bu kata yerleştirin. Son iki yufkayı yine büzüştürerek tepsiye yerleştirin. Pişmemiş böreği kare kare dilimleyin. Soda ve yumurtaları bir kasede karıştırın ve böreğin üzerine dökün. 15- 20 dk bekletin. 175 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dk pişirin.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Sodalı Börek"
Yorum Gönder