Kendine has kokusu ve lezzetiyle ...
Semizotu Salataları
1.Salata için körpe , yeşil yaprakları ayıklayın. Dereotunu ince ince kıyın. Biraz zeytinyağı gezdirip , limonlayarak servis yapın.
2. Semizotu ve dereotunu ince ince kıyıp, bol sarımsaklı yoğurtla karıştırarak servis yapın.
3.İnce kıyılmış semizotu, ince ince doğranmış soğan, domates ve sumakla birlikte tuz , sızma zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek semizotu piyazınızı hazırlayın.
Besleyici Semizotu Yemeği
* 1 kilo semizotu (ayıklanmış ve yıkanmış )
* 2 baş orta boy soğan
* 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 çay bardağı bulgur
* tuz , kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı su
* Üzeri için: sarımsaklı yoğurt
Semizotunu, soğan , yağ ve salça ile birlikte tencereye koyun. Semizotu ölene kadar çevirerek kısık ateşte pişirin.Üzerine bulgur , su ve tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin.
Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
0 Responses to "Semizotu Günlüğüm"
Yorum Gönder