Şeftalili Kırıntılı Tart/Stroyzılkuchen
Author: LUGAS // Category: Meyveli Tatlılar, Pastalar ve KeklerUzun yıllar Almanya'da yaşayan ablam bu tartın orada ki fırınlarda satıldığını ve çok sevdiklerini anlattı.
Pişerken evi hatta apartmanı saran kokulardan da bahsetti.
Malzemeler:
20 gr. yaşmaya
400 gr. un
250 ml. süt
75 gr. şeker
1 paket vanilya
1 fıske tuz
75 gr. tereyağ
şeftali rendesi,şeker,ceviz
Ilık süte şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.Erimiş tereyağ tuz ekleyelim,elenmiş un ve vanilyayı ekleyip hamuru yoğuralım.1 cm kalınlıkta olacak şekilde uygun ebatta tepsiye yayalım ve 15 dk. kadar dinlendirelim.
Şeftalileri rendeleyelim,ceviz ve şeker ile karıştırıp hamurun üzerine yayalım.
Kırıntı malzemesi:
300 gr. un
150 gr. şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. tereyağ+margarin karışımı(eritilmiş)
Kuru malzemeyi karıştıralım ve bir tepsiye yayalım.Üzerine eritilmiş yağdan damla damla gezdirelim tepsiyi sallayarak topak oluşmasını sağlayalım ve oluşan topakları şeftalilerin üzerine alalım,bu şekilde malzemeyi bitirelim.200C ısınmış fırında 30 dk. pişirelim.
0 Responses to "Şeftalili Kırıntılı Tart/Stroyzılkuchen"
Yorum Gönder