Bu ayin etkinliklerinden birinin konusu "Geleneksel tatlilar" ve evsahibimiz sevgili Saliha .
Kendisine simdiden kolayliklar diliyorum.
Kendisine simdiden kolayliklar diliyorum.
4 yumurta
5 kasik yogurt
1 bardak siviyag
7 kasik irmik
2 bardak un
1 bardak toz seker
1 kabartma tozu
1 caykasigi karbonat
1 portakalkabugu rendesi
1 portakalsuyu
Serbeti:
5 bardak su
4 bardak seker
yarim limon suyu
Serbet malzemelerini bir tencereye koyalim ve 20 dk. kadar kaynatip ilik oluncaya kadar sogutalim.
Yumurta ve sekeri cirpalim.Siviyag irmik ve yogurdu ekleyip cirpmaya devam edelim.Unu eleyerek ekleyelim ve kalan malzemeleri ekleyip cirpalim.170C isinmis firinda uzeri kizarana kadar pisirelim.Dilimledigimiz sicak revaniye ilik serbeti dökelim.
0 Responses to "Portakalli Revani ve Asure"
Yorum Gönder