MALZEMELER:
- 500 gr bamya
- 2-3 tana piliç kalça
- 1 tane soğan
- 1 kaşık salça
- 1 tane limon suyu
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Sıvıyağı yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz.Kuşbaşı doğranmış piliç etlerini ekleyiniz ve 4-5 dakika kadar etleri de kavurunuz.Salçasını ekleyiniz karıştırınız.Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyiniz.Limon suyunu ve tuzunu ekleyiniz,orta hararetli ocakta kaynamaya bırakınız 5 dakıka daha kaynadıktan sonra bamyaları ekleyiniz ve fazla karıştırmadan pişmeye bırakınız.Bamyaların piştiğini anlamanız için kontrolünü yapıp ocaktan alınız.
NOT:Ben yazdan dipfirize hazırladığım bamya ile yaptım.Taze bamya ile yaparken bamyaların kafalarını huni şeklinde keserek ayıklayınız.Düz kesmeyiniz aksi taktirde baymaların suyunda sünme olur.Buda hiç hoş olmaz.(İsterseniz bulyon da kullanabilirsiniz.O zaman tuz ayarına dikkat ediniz.)
AFİYET OLSUN
- 500 gr bamya
- 2-3 tana piliç kalça
- 1 tane soğan
- 1 kaşık salça
- 1 tane limon suyu
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Sıvıyağı yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz.Kuşbaşı doğranmış piliç etlerini ekleyiniz ve 4-5 dakika kadar etleri de kavurunuz.Salçasını ekleyiniz karıştırınız.Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyiniz.Limon suyunu ve tuzunu ekleyiniz,orta hararetli ocakta kaynamaya bırakınız 5 dakıka daha kaynadıktan sonra bamyaları ekleyiniz ve fazla karıştırmadan pişmeye bırakınız.Bamyaların piştiğini anlamanız için kontrolünü yapıp ocaktan alınız.
NOT:Ben yazdan dipfirize hazırladığım bamya ile yaptım.Taze bamya ile yaparken bamyaların kafalarını huni şeklinde keserek ayıklayınız.Düz kesmeyiniz aksi taktirde baymaların suyunda sünme olur.Buda hiç hoş olmaz.(İsterseniz bulyon da kullanabilirsiniz.O zaman tuz ayarına dikkat ediniz.)
AFİYET OLSUN
0 Responses to "Piliç'li Bamya"
Yorum Gönder