Cuma akşamı eşimle konuşuyoruz. Kendisi yemek yemeyi uzatmayı pek sevmez. Yer ve kalkar. Ben diyorum ki yarın sabah uzun uzun bir kahvaltı yapalım. O da diyor ki tamam ama bir şartla :). Poğaça yaparsan. Hem de mayalı. Ben de cumartesi sabahı erkenden kalkıp mayasız da olsa bu poğaçaları yaptım. O da sağolsun benim için sofrada daha uzun süre kaldı :).
Malzemeler: (17 adet)
- 1 yumurta
- bir su bardağından 1-2 parmak eksik zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- aldığı kadar kepekli un
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
- yaklaşık 1 su bardağı peynir (köy peyniri kullandım)
- 1 tutam maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- susam
Hamur için yumurtayı çırpın. Yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. İçi için peyniri çatalla ezin. İnce ince doğranmış maydanozları ekleyerek karıştırın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Açılmış hamurlara 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyun ve avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmamış 150 derece fırında 40-45 dk pişirin.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Peynirli Kepekli Poğaça"
Yorum Gönder