PATLICAN KEBABI!

Author: LUGAS // Category:



MALZEMELER
  • 3 adet patlican
  • 250 gr kiyma
  • 5 sivri biber
  • 2 orta boy domates
  • 2 yemek kasigi salca
  • 1 cay bardagi su
  • iki dis sarimsa
  • iztege bagli sogan
  • ve baharat cesitleri

YAPILISI

  1. Patlicanlarimizi 2 parmak eninde halka halka keselim ve tuzlu suda bekletelim.
  2. kiymamizin icersine sarimsagimizi rendeleyip baharatlarla birlikte yoguralim ve ceviz buyuklugunde toplar yapalim
  3. ardinda bir borcama veya tepsimize bir patlican bir kofte olarak dizelim.
  4. uzerine ve bos kalan yerlerine dilimledigimiz domatesleri ve ikiye boldugumuz biberlerimizi dizelim.
  5. son olarakta 2 yemek kasigi salcamizi 1 cay bardagi suda eritip yemegimizin uzerine gezdirelim birazda zeytinyagi gedirdikten sonra aliminyum folyo ile sararak 200° lik firinda 40-45 dakika pisirelim en son pistikten sonrada uzerini acip bes dakika daha kizarmasi icin bekletelim.cok kolay ve lezzetli bir yemek tavsiye edilir;))

0 Responses to "PATLICAN KEBABI!"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...