MALZEMELER
- 3 adet patlican
- 250 gr kiyma
- 5 sivri biber
- 2 orta boy domates
- 2 yemek kasigi salca
- 1 cay bardagi su
- iki dis sarimsa
- iztege bagli sogan
- ve baharat cesitleri
YAPILISI
- Patlicanlarimizi 2 parmak eninde halka halka keselim ve tuzlu suda bekletelim.
- kiymamizin icersine sarimsagimizi rendeleyip baharatlarla birlikte yoguralim ve ceviz buyuklugunde toplar yapalim
- ardinda bir borcama veya tepsimize bir patlican bir kofte olarak dizelim.
- uzerine ve bos kalan yerlerine dilimledigimiz domatesleri ve ikiye boldugumuz biberlerimizi dizelim.
- son olarakta 2 yemek kasigi salcamizi 1 cay bardagi suda eritip yemegimizin uzerine gezdirelim birazda zeytinyagi gedirdikten sonra aliminyum folyo ile sararak 200° lik firinda 40-45 dakika pisirelim en son pistikten sonrada uzerini acip bes dakika daha kizarmasi icin bekletelim.cok kolay ve lezzetli bir yemek tavsiye edilir;))
0 Responses to "PATLICAN KEBABI!"
Yorum Gönder