Pazar günü akşama değişiklik yapıp börek yapalım dedik. Ne zamandır aklımda olan bu böreği yapmak istedim. Oktay Usta'dan Patlıcanlı Börek! Aslında patlıcanın böreğe yakışıp yakışmayacağı konusunda tereddütüm vardı ama yedikten sonra eşim de ben de çok beğendik. Böreği yapmak için marketten patlıcan ve yufka almıştım ama eve gelip tarife bakınca yufka değil milföy kullanıldığını gördüm :). Neyseki buzlukta milföylerim vardı. Artık yufkaları da başka şekilde değerlendireceğiz.
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 1 adet havuç
- 8 adet milföy
- 100 gr beyaz peynir
- bir tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- tuz, karabiber
- çörek otu, susam
Patlıcanları kabuklarına delikler açarak (patlarsa fırınınız batar:)) fırının ızgara modunda közleyin. Havucu rendeleyip çok az zeytinyağında soteleyin. Patlıcanların kabuklarını soyup sıcak suda yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın ve tavadaki havuca ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip, biraz beklettikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra maydanoz ve peyniri ekleyip karıştırın. Diğer tarafta 2 adet milföyü birleştirip 2 tarafa doğru açın. Açtıktan sonra geniş dikdörtgen bir hamurunuz olacak. Karışımın 1/4'ünü hamurun uzun tarafına koyarak rulo yapın. Rulonun 2 ucunu birleştirin (biz çok büyük olmasın diye içe doğru kıvırdık). Diğerlerini de aynı şekilde yaptıktan sonra kenarlarına bıçakla kesikler atın. Üzerine yumurta sürüp çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dk pişirin. Üzerleri iyice kızaracak.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Patlıcanlı Börek"
Yorum Gönder