patates mos-patates ezmesi
Author: LUGAS // Category: patatesli yemekler, yardımcı yemekler ve mezeler1 kg
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Patatesleri soy ve küçük parçalara doğra. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşla. Suyu boşalt ve buharının bitmesini bekle. Patatesleri ez, ılık sütü ve yağı ekle. Tuz ve karabiber kat iyice karıştır. Bu tarif patates ezmesi diye çevrilebilir. Patates püresi 100 gr yağ katılarak yapılır ve patatesin pürüzsüz kıvamda olması gerekir. Fazla yağlı yemek istemeyenler patates ezmesi tercih edebilir. Sosis, köfte, tavuk ve et çeşitleriyle servis edilebilir.
0 Responses to "patates mos-patates ezmesi"
Yorum Gönder