Bu tarifin hikayesini anlatarak başlamak istiyorum. İşyerinde muzur arkadaşlarımızdan olan Eda'dan bir gün bize "to" kısmında Hatice, ben ve Elif; "cc" kısmında diğer arkadaşlarımızın olduğu bir mail gelir. Mail ise şöyledir. "to kısmındaki arkadaşlar pişirse de biz CC'dekiler yesek" :) . Ve sonrasında mailleşmeler devam eder, ben de blöf yaparak siz malzemeden haber verin diyerek bir mail attım. Ertesi gün bir baktım bizim hanım toplamış malzemeyi getirmiş :). E tabi bize de yapmak düştü. Malzemelerde değişiklik yaptım, buraya kendi yaptığım gibi yazacağım.
Malzemeler:
- 1/2 kg. irmik
- 1 kg.süt
- 1/2 kg. şeker
- 250 gram tereyağı
- 50 gram çam fıstığı
- Kaymak
Geniş bir tencerede tereyağını eritin. İrmiği ve çam fıstıklarını ekleyip 5 dakika kavurun. Kısık ateşte pembeleşip, kavrulmuş kokusu alana dek kavurun. Başka bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Sütü kavrulmuş irmiğe ekleyin, irmik sütü çekene kadar devamlı karıştırın. Pütürsüz olmasına dikkat edin. Ateşi söndürün, tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Helvayı sunarken bir kat helva bir kat kaymak ve yine bir kat helva olarak bir kaba yerleştirin. Kabı ters çevirerek servis yapın..
Afiyet olsun...
0 Responses to "Padişah Tatlısı"
Yorum Gönder