Nar Ekşili Mantar Kebabı

Author: LUGAS // Category:


Herkese hayırlı ramazanlar diyerek, Ramazan'ın sofralarımıza evlerimize bereket getirmesini dilerim. İftar sofralarına yakışacak görsellikte ve lezzette bu yemeği mutlaka denemenizi öneririm. Hem tok tutuyor hem de ağır bir yemek değil. Bu özel tarif de yine Sofra Özel kitaplarımdan. Ben tarifi seçtim, annem ve Aysel hanım malzemeleri azaltarak uyguladılar. Eylül'cüğüm de bizimle birlikte severek yedi :).

Malzemeler:

  • 1 kg iri boy mantar
  • 500 gr kıyma
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz, karabiber
Yapılışı:

Mantarları yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. Enlemesine ortadan ikiye kesin. Diğer tarafta kıymaya tuz ve karabiber katıp yoğurun (annemler soğan, yağ vs gibi diğer köfte malzemelerinden de katmış olabilirler). Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Mantarın altta kalan kısmına köfteyi yayın. Diğer yarısı ile üzerini kapatın. Fırın tepsisine dizin. Tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirin. Folyoyu açıp suyunu süzün. Bu suyun içine salça ve nar ekşisi katın ve karıştırın. Mantarların üzerinde gezdirin. Tekrar fırına verip, üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun ..

0 Responses to "Nar Ekşili Mantar Kebabı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...