Bu güzel börekler eşimin ellerinden. Aslında yayınlamak istemiyordum bu tarifi ama eşim çok ısrar etti, hala kızıyorum kendime hem yemek blogu hazırlayacaksın, hem de bir türlü aklın almayacak böreğe nasıl muska şekli verildiği.
Bir arkadaşımın evinde yemiştim kaç tane yedim hatırlamıyorum, o kadar nefis oluyor ki milföy hamurundan yapılmış gibi, muhteşem bir lezzet çok canım istedi bende yapayım dedim. Defalarca okudum verdiği tarifi bir türlü anlamadım muska şekli nasıl veriliyor. Öyle katladım olmadı, böyle katladım olmadı en sonunda eşimi çağırdım mecburen sağolsun bir güzel yaptı şimdi yine yapmaya kalksam yine beceremem ya güleyim mi kızayım mı kendime?
Nasıl anlatacağımıda bilmiyorum ama bir deneyelim bakalım.
Ellerinize sağlık Şüheda ve sevgili kayınvalidesi.
Bir arkadaşımın evinde yemiştim kaç tane yedim hatırlamıyorum, o kadar nefis oluyor ki milföy hamurundan yapılmış gibi, muhteşem bir lezzet çok canım istedi bende yapayım dedim. Defalarca okudum verdiği tarifi bir türlü anlamadım muska şekli nasıl veriliyor. Öyle katladım olmadı, böyle katladım olmadı en sonunda eşimi çağırdım mecburen sağolsun bir güzel yaptı şimdi yine yapmaya kalksam yine beceremem ya güleyim mi kızayım mı kendime?
Nasıl anlatacağımıda bilmiyorum ama bir deneyelim bakalım.
Ellerinize sağlık Şüheda ve sevgili kayınvalidesi.
Malzemeler:
2 Adet Yufka
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
100 gr. Margarin
2 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı salça
tuz, pul biber, kara biber
Çörek Otu
Yapılışı: Patatesi haşlıyoruz biraz sıvı yağla salçayı kavurup patatesi üzerine ekleyip iyice ezerek karıştırıyoruz tuz ve baharatlarla lezzetlendiriyoruz.
Margarini eritiyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
2 yumurtayı ve 1 çay bardağı sütü çırpıyoruz. Ilımış margarini içine ilave edip karıştırıyoruz.
Yufkanın birini tezgaha seriyoruz, üzerine sütlü karışımdan gezdiriyoruz, diğer yufkayı üzerine kapatıyoruz yine üzerine sütlü karışımdan gezdiriyoruz.
Yufkaları önce ortadan ikiye kesiyoruz sonra ortadan ikiye kestiğimiz parçaları şeritler halinde kesiyoruz şeritler üç parmak kalınlığında oluyor.
Yufkanın kenar kısımları kullanılmıyor diyor ama biz kullandık, birbirine ekleme filan yaptık ziyan olmasın diye.
şeritlerin ucuna patatesli harçtan koyuyoruz ve muska şekli veriyoruz. Nasıl veriliyor diye sormayın nasıl anlatırım bilmiyorum ama aklımda bir düz katlıyoruz birde çapraz katlıyoruz diye kalmış.
kendi yaptıklarımında resmini çekmiştim muskadan çok herşeye benzedi ama bulamadım şimdi bilgisayarda.
Margarini eritiyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
2 yumurtayı ve 1 çay bardağı sütü çırpıyoruz. Ilımış margarini içine ilave edip karıştırıyoruz.
Yufkanın birini tezgaha seriyoruz, üzerine sütlü karışımdan gezdiriyoruz, diğer yufkayı üzerine kapatıyoruz yine üzerine sütlü karışımdan gezdiriyoruz.
Yufkaları önce ortadan ikiye kesiyoruz sonra ortadan ikiye kestiğimiz parçaları şeritler halinde kesiyoruz şeritler üç parmak kalınlığında oluyor.
Yufkanın kenar kısımları kullanılmıyor diyor ama biz kullandık, birbirine ekleme filan yaptık ziyan olmasın diye.
şeritlerin ucuna patatesli harçtan koyuyoruz ve muska şekli veriyoruz. Nasıl veriliyor diye sormayın nasıl anlatırım bilmiyorum ama aklımda bir düz katlıyoruz birde çapraz katlıyoruz diye kalmış.
kendi yaptıklarımında resmini çekmiştim muskadan çok herşeye benzedi ama bulamadım şimdi bilgisayarda.
Böreklere muska şekli verdikten sonra tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı arzuya göre susam ve çörek otu serpip orta hararetli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.
Afiyet Olsun.
0 Responses to "MUSKA BÖREĞİ (FIRINDA)"
Yorum Gönder