Mısır Gevrekli Kurabiye

Author: LUGAS // Category:


Sevgili arkadaşım İlknur'un benimle paylaştığı bir tarif... Mısır gevrekleri kurabiyeyi yerken çıtır çıtır ağzınıza geliyor. Yani hem yemesi hoş hem de lezzeti :) İlknur'un verdiği tarifte 1 paket margarin vardı ben onun yerine sıvıyağ kullandım. Tarif için çok teşekkür ederim canım...

Malzemeler:

  • 2/3 sb. sıvıyağ
  • 3 yemek kaşıgı yoğurt
  • 1 sb. ince kırılmış mısır gevreği
  • 3 sb. un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • tuz (~ 1 tatlı kaşığı)
  • 1 yumurta
  • çörek otu

Hazırlanışı:

Sıvıyağ, yoğurt, yumurta beyazı, mısır gevreği, tuz ve kırmızı biberi karıştırın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Tezgahta 0.5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerde kalıplarla kesin. ( Pürüzsüz bir hamur olmuyor. Açarken parçalanıyor diye endişe etmeyin; elinizle hamura şekil verdikten sonra kalıpla kesebilirsiniz) Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Mısır Gevrekli Kurabiye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...