Sevgili arkadaşım İlknur'un benimle paylaştığı bir tarif... Mısır gevrekleri kurabiyeyi yerken çıtır çıtır ağzınıza geliyor. Yani hem yemesi hoş hem de lezzeti :) İlknur'un verdiği tarifte 1 paket margarin vardı ben onun yerine sıvıyağ kullandım. Tarif için çok teşekkür ederim canım...
Malzemeler:
- 2/3 sb. sıvıyağ
- 3 yemek kaşıgı yoğurt
- 1 sb. ince kırılmış mısır gevreği
- 3 sb. un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- tuz (~ 1 tatlı kaşığı)
- 1 yumurta
- çörek otu
Hazırlanışı:
Sıvıyağ, yoğurt, yumurta beyazı, mısır gevreği, tuz ve kırmızı biberi karıştırın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Tezgahta 0.5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerde kalıplarla kesin. ( Pürüzsüz bir hamur olmuyor. Açarken parçalanıyor diye endişe etmeyin; elinizle hamura şekil verdikten sonra kalıpla kesebilirsiniz) Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Mısır Gevrekli Kurabiye"
Yorum Gönder