Haftasonu iki gün de iftara misafirlerimiz vardı. Cumartesi günü annemler ve amcamlar , pazar günü ise arkadaşlarımız vardı. Kolaylık olması açısından iki gün de aynı menüyü hazırladım. Her gün için 8'er kişilik menü hazırladığımdan ilk gün deneyim oldu ve 2. gün miktarları tam oldu hazırladıklarımın. Menüm şöyle idi :
- Mercimek Çorbası
- Kağıt Kebabı + Pilav
- Zeytinyağlı Biber Dolması
- Salata+ Turşu + Haydari
- Erik Hoşafı
- Güllaç
Malzemeler :
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber, kırmızıbiber,kimyon, nane
- 10-11 su bardağı su
Bir tencereye yağı koyun, üzerine dörde böldüğünüz soğanı ekleyin. Biraz kavurduktan sonra iri iri doğradığınız havucu ve salçayı ilave edin. 1-2 dk. karıştırıp sonra yıkayıp iyice suyunu süzdürdüğünüz mercimek ve pirinci ekleyin. Bir kere tüm malzemeyi karıştırıp üzerine suyunu, tuzu, kırmızıbiberi ve kimyonu ilave edin. ( karabiber ve naneyi ben bu aşamada eklemiyorum sanki renki kararıyor gibi geliyor bana) Mercimekler yumuşayana kadar arada dibine tutmaması için karıştırarak pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatıp karabiber ve naneyi ekleyin, el blenderı ile tüm malzemeyi parçalayın. Eğer kıvamını daha sulu seviyorsanız üzerine istediğiniz miktarda kaynar su ilave edin. Bir taşım daha kaynatın ve çorbanız servise hazır.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Mercimek Çorbası"
Yorum Gönder