Tarifi bir forumda tesadüfen görmüş ve denemiştim bizim çok hoşumuza gitti malzemesi de çok az pratik, tarifi aynen yazıyorum ama tadı biraz az geldi bana yerken üzerine bolca pudra şekeri serpip yemiştim. Ne şartlarda yaptığımıda biraz anlatmıştım ıııı ıııı isimli yazıda o yüzden unu ne kadar koydum gerçekten hiç hatırlamıyorum zor şartlar altında yapmıştım:) her yer un olmuştu. Ynlızca un mu bu tarifde kabartma tozu yok ama kızım çekmeceden alıp yapma demeye kalmadan hamura dökmüştü kabartma tozunu fosur fosur kabardı kurabiyeler gerçi resimde hiç belli değil ama pişerken bir görmeliydiniz patlayacak gibi oldular:)
Eşim diyor ki sen yanında değilmiydin nasıl yaptı bunu birde ben anlayabilsem diyorum hata gerçekten bende mi bilemiyorum nasıl bir saniye içinde kabartma tozunun paketini yırtıp döküverdi hamura bir anlasam.
Geçenlerde yine başka bir kurabiye yaparken kızım kakao paketini öylece kurabiye hamuruna dökmüş mahvetmişti onca emeği. İşte yaramaz çocuk ileride çok zeki oluyor deyip avutuyoruz kendimizi:)
Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
100 gr.margarin
1 paket vanilya
aldığı kadar un
dilediğiniz iç malzemesi
Yapılışı: Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarine pudra şekeri,yumurta ve vanilyayı ekleyip elimizle karıştırıyoruz krem gibi olana kadar, üzerine yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp elimizle açıyoruz arasına harcımızdan koyup kapatıp yuvarlıyoruz.
Ben iç malzemesi olarak elmaları rendeleyip azıcık şekerle pişirdim elmalı kurabiye yapar gibi. Birazına da evde çokokrem vardı birer çay kaşığı ondan koydum.
Lokum da koyabilirsiniz geçen gün bir arkadaşımız getirmişti lokumlu kurabiye çok nefisti birde kayısı ve kirazlı da vardı çok değişik çok güzeldi hepside. Sizde deneyebilirsiniz bu malzemelerle.
Kirazın çekirdeğini çıkarıp bütün olarak koymuşlar, kayısıyıda küçük küçük doğrayarak koymuşlar içine.
Fırın tepsimize dizip soğuk fırına koyuyoruz 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.
0 Responses to "BİSKREM"
Yorum Gönder