MALZEMELER:
- 7 çay bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket margarin
- Tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- 400 gr mantar
- 1 kg ıspanak
- 2-3 Yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz,Karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
- 125 tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN:
- 150 gr kaşar peynir
- Kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI:
- Ispanağı haşlayın.Soğanı küp doğrayıp ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
İnce doğranmış mantarları ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Ispanağı ilave edip karıştırın.Tuz ve karabiber ekleyin.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın.Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin.2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılımaya bırakın.
- Hamur için bütün malzemeyi yoğurun.Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın.26 cm çapında kelepçeli kalıba hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.Üzerine ıspanaklı karışımı dökün.En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpiştirin.Kenarlardaki hamuru karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Ilık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
NOT:Tarifi lezzet dergisinin altın mutfak ekinden alıp yaptım yukarıdaki verdiğim tarif birebir orijinal tariftir.Ayrıca ben akşam aniden yaptım evde mantar yoktu.Mantarsız yaptım.
- 7 çay bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket margarin
- Tuz
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
- 400 gr mantar
- 1 kg ıspanak
- 2-3 Yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tuz,Karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN:
- 125 tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN:
- 150 gr kaşar peynir
- Kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI:
- Ispanağı haşlayın.Soğanı küp doğrayıp ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
İnce doğranmış mantarları ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Ispanağı ilave edip karıştırın.Tuz ve karabiber ekleyin.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın.Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin.2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılımaya bırakın.
- Hamur için bütün malzemeyi yoğurun.Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın.26 cm çapında kelepçeli kalıba hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.Üzerine ıspanaklı karışımı dökün.En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpiştirin.Kenarlardaki hamuru karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Ilık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
NOT:Tarifi lezzet dergisinin altın mutfak ekinden alıp yaptım yukarıdaki verdiğim tarif birebir orijinal tariftir.Ayrıca ben akşam aniden yaptım evde mantar yoktu.Mantarsız yaptım.
0 Responses to "Mantarlı ıspanaklı kiş"
Yorum Gönder