Kıymalı Gül Böreği, Havuçlu Kek

Author: LUGAS // Category: ,


Bugün işyerinden arkadaşım ve eşi bizdeydi. Eşlerimizin askerlik muhabbetinin tadına doyamadan kalkmak zorunda kaldılar. Dün sabah da aşure kaynattım. Menümde aşure, kıymalı gül böreği, havuçlu kek ve mercimek köftesi vardı. Aslında sitemizde birçok havuçlu kek tarifi var ama bunu da eklemek istiyorum :), çünkü pudra şekeri ile yapılıyor ve ağızda dağılan bir kek oluyor. Buyrun tarifler..

Kıymalı Gül Böreği

Malzemeler:

  • 1 kilo yufka
  • yarım kilo kıyma
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • zeytinyağı
  • kırmızı pul biber, karabiber, tuz, kimyon
  • süt
  • yoğurt
  • susam, çörek otu
Yapılışı:

Zeytinyağında kıymayı ve soğanları kavurun. Baharatları ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozu da ekleyerek son kez karıştırın. Yufkanın birini tezgaha yayın. Zeytinyağı ve sütü bir kasede karıştırın. Karışımı fırçayla yufkanın heryerine sürün. Yufkayı 4 eşit parçaya kesin ve her bir parçaya harçtan bir miktar koyarak sigara böreği gibi sarın. Kendi etrafında sararak gül şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Tüm börekleri aynı şekilde tepsiye yerleştirin. Kasenin dibinde kalan zeytinyağı ve süt karışımına 2 tatlı kaşığı yoğurt ekleyin ve karıştırın. Karışımı fırçayla böreklerin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Diğer tarife geçmeden kedilerimden haber vermek istedim. Maya kızımızı kısırlaştırdık, şu anda veterinerde. Tırmığımız da evde yalnız :(. Uyuyup duruyor. Ben de bu uyuma esnasında fotoğrafını çektim top gibi yatan oğlumuzun :).


Havuçlu Kek

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağını 1 parmak geçecek kadar pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 - 3 bardak un
  • 3 adet rendelenmiş havuç
  • dilediğiniz kadar iri doğranmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • kek hamuru sert olursa bir miktar süt
Yapılışı:

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar 4-5 dk çırpın. Yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve kabarma tozunu ekleyerek karıştırın. Havuç, ceviz ve tarçını ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Eğer kekinizin un miktarını benim gibi fazla kaçırırsanız bir miktar süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Ama bu kekin kıvamı normal keklerden biraz daha sert oluyor bunu da unutmayın. Kek kalıbınızı tereyağı ile heryerini yağlayın ve unlayın. Kek harcını kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Unutmayın batırdığınız kürdan temiz çıkmışsa kekiniz pişmiş demektir.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Kıymalı Gül Böreği, Havuçlu Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...