Malzemeler
- 1 kg kuru biber ve patlıcan
- 1.5 su bardağı dolmalık pirinç
- 4 soğan
- 2,5 su bardağı su
- 1 su bardağı kızartmalık zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1'er tatlı kaşığı karabiber, kırmızı tozbiber, kuru nane
- Tuz
Yapılışı
- Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun.
- Pirinci yarım saat önceden tuzlu suda bekletin daha sonra yıkayıp süzün. Biber ve domates salçası, pirinç ve baharatları ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirin. Bu arada ben iç malzemeye bir miktarda nar ekşisi katıyorum.
- Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin. Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin.
- Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin. 1.5 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin.Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
0 Responses to "Kuru Patlıcan Dolması (Antep usulü)"
Yorum Gönder