Kremalı Elmalı Turta

Author: LUGAS // Category:

Merhaba Arkadaşlar,
Elmalı turta süslendi, iyiden iyiye lezzetlendi, bisküvisinin arasına da birkat fazladan krema sürüldü, fıstık ve kiraz şekerlemesi de ekleninceee... Deneyin ve kararı siz verin !
Elmalı Turta İçin Malzemeler
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 /2 su bardağı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma toz
  • 2/3 su bardağı süt
  • hindistancevizi ve tarçın
  • Üzeri İçin: 5-6 adet Amasya elması, iki kaşık şeker, tarçın
Krema Malzemeleri
Maalesef ben burada zamansızlıktan krem şanti kullanmak zorunda kalsamda tercih ettiğim krema tarifi malzemelerini yazıyorum:
  • 1lt süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta beyazı
  • vanilya
  • 6 kaşık silme şeker
Yapılışı
Hamur için verilen, un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri karıştırın. Unu ve kabartma tozunu, eleyerek ekleyin. Pürüzsüz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun 1/3 ünü ayırıp buzdolabına koyun.Diğer hamuru yaklaşık 30 cm çapında tart kalıbına yayın .Elmaları soyup , yarım ay şeklinde incecik dilimler halinde kesin.Şeker ve tarçınla karıştırın.
Kalıba serdiğiniz hamurun üzerine elma harcını yayıp , buzdolabından çıkardığınız hamuru üzerine rendeleyin.200 derecede pişirin. Kremayı hazırlayın ve soğutun. Soğuyan turtadan çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.Alt bisküvisi kalın olacağından , turtayı enlemesine , pasta keser gibi ikiye ayırın ve krema sürün. Kapatıp hem kenarını , hemde üzerini krema ile süsleyin. Fıstık ve kiraz şekerlemesi ilave etmeyi unutmayın.

0 Responses to "Kremalı Elmalı Turta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...