Merhaba Arkadaşlar,
Elmalı turta süslendi, iyiden iyiye lezzetlendi, bisküvisinin arasına da birkat fazladan krema sürüldü, fıstık ve kiraz şekerlemesi de ekleninceee... Deneyin ve kararı siz verin !
Elmalı Turta İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 /2 su bardağı zeytinyağı
- 3 yumurta
- aldığı kadar un
- 1 paket kabartma toz
- 2/3 su bardağı süt
- hindistancevizi ve tarçın
- Üzeri İçin: 5-6 adet Amasya elması, iki kaşık şeker, tarçın
Maalesef ben burada zamansızlıktan krem şanti kullanmak zorunda kalsamda tercih ettiğim krema tarifi malzemelerini yazıyorum:
- 1lt süt
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yumurta beyazı
- vanilya
- 6 kaşık silme şeker
Hamur için verilen, un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri karıştırın. Unu ve kabartma tozunu, eleyerek ekleyin. Pürüzsüz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun 1/3 ünü ayırıp buzdolabına koyun.Diğer hamuru yaklaşık 30 cm çapında tart kalıbına yayın .Elmaları soyup , yarım ay şeklinde incecik dilimler halinde kesin.Şeker ve tarçınla karıştırın.
Kalıba serdiğiniz hamurun üzerine elma harcını yayıp , buzdolabından çıkardığınız hamuru üzerine rendeleyin.200 derecede pişirin. Kremayı hazırlayın ve soğutun. Soğuyan turtadan çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.Alt bisküvisi kalın olacağından , turtayı enlemesine , pasta keser gibi ikiye ayırın ve krema sürün. Kapatıp hem kenarını , hemde üzerini krema ile süsleyin. Fıstık ve kiraz şekerlemesi ilave etmeyi unutmayın.
0 Responses to "Kremalı Elmalı Turta"
Yorum Gönder