Pazar günü için tatlıların yanına tuzlu olarak bu börekten yaptım. Arkadaşım Deniz tarifi siteye koyar koymaz yapacağını söylemişti :). Hatta bir de yufkaları benim açtığımı zannetmişti ama bu börek kolay su böreği olduğu için hazır yufkayla yapılıyor :). Börek 4 yufkayla yapılıyor ve biz de bir kilo aldığımız için kalan 2 yufkayla da sigara böreği sarıp yedik.
* Tarif Sofra dergisinin Mayıs-2005 sayısından alınmıştır.
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 250 gram rendelenmiş beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- 3 adet yumurta
- bir buçuk su bardağı su
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurtanın sarısı (ben 3 yumurtanın birinin sarısını ayırdım)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yumurta , yağ, su, rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. 1 yufkayı yağlanmış tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Benim tepsim yuvarlak 30 cm çaplı bir tepsiydi. Peynirli karışımdan bir miktar yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkaları ikiye bölün. Yarım yufkalardan birini karışımın üzerine kapatın. Sonra tekrar peynirli harçtan koyun. Bu şekilde yarım yufkaları ve karışımı sırasıyla yayarak bitirin. En son tepsinin kenarından sarkan yufkaları böreğin üzerine örtün. Üzerine sürmek için yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırın. Bir fırça ile böreğin üzerine sürün. Böreği 1 gece buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın..
Afiyet olsun..
0 Responses to "Kolay Su Böreği"
Yorum Gönder