Köftesir

Author: LUGAS // Category:


Tarifi lezzet sitesinde görmüştüm. Asıl tarifte köfteler çiğ bulgurdan ve yumurta ilave edilmeden yapılıyordı. Bu şekilde dağılacaklarını düşünerek tarifte biraz değişiklik yaptım.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • aldığı kadar un
  • 300 gr. kuşbaşı et
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • pul biber, kırmızı biber, tuz, karabiber
Hazırlanışı :

Bulguru üzerini kapatacak kadar sıcak su ile ıslatın. 10-15 dk. dinlendirin. Daha sonra 1 yumurta, tuz ve erittiğiniz tereyağını ekleyip yoğurun. Hamur kıvamına gelene kadar un ilave edin. (4-5 kaşık kadar) Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. ( Hamur elinize yapışırsa elinizi çok az ıslatabilirsiniz) Kaynayan suda köfteleri 10-12 dk. haşlayın.

Bu arada bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup etleri ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Eğer etler hala pişmemiş ise biraz sıcak su ilave edin. Etler piştiğinde tuzunu ve karabiberini ekleyip tavada biraz daha kavurun.
Küçük bir tavada kalan zeytinyağı ve pul biberi kızdırın. Haşlanan köfteleri tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kavurduğunuz etlerden ilave edip en üstüne de hazırladığınız yağdan gezdirip servis edin.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Köftesir"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...