Köfteli Makarna

Author: LUGAS // Category:


Fesleğeni mutfağımda yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Zeytin sosunda, yoğurt çorbasında ve en çok da domatesli soslarda... Domates ile birlikte fesleğenin muhteşem bir lezzeti oluyor. Bu tarif de bu iki lezzeti birlikte kullandığım ve sonucunu bizim çok beğendiğimiz bir yemek. Umarım sizde denediğiniz de beğenirsiniz...

Malzemeler :

  • 1/2 paket burgu makarna
  • 150-200 gr kıyma
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı galete unu( bayat ekmek içi de olur)
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • tuz, karabiber, fesleğen, kekik, kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay bardağı domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:

Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, sarımsak, galete unu, tuz ve fesleğen dışındaki baharatlardan dilediğiniz miktarda ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra bu karışımdan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler yapın. Bu arada makarnayı tuzlu suda 10 dk. haşlayın. Hazırladığınız köfteleri teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak kızartın. Daha sonra havlu kağıt serilmiş bir tabağa alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın. Küçük bir tavaya domates rendesi ve salçayı koyup bir süre pişrin. Eğer çok susuz olursa bir miktar sıcak su veya biraz daha domates rendesi ekleyebilirsiniz. Daha sonra tuz, karabiber ve bir miktar da fesleğen ekleyin. Kızarttığınız köfteleri de sosa ekleyip karıştırın.

Makarnaların suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve karıştırın ( ben bu sırada 1-2 dk. ocakta tutuyorum tencereyi ) Sonra tabağa önce makarnayı koyun . Üzerine istediğiniz kadar köfte yerleştirip sostan gezdirin. Son olarak da maydanoz serpip servis edin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Köfteli Makarna"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...