Nihayet yaz geldi ve artık daha fresh yiyeceklere, meyveli salatalara, soğuk mezelere, bol domates soslu kızartmalara yer ayıracağım. Yaz diyincede birden ''yaşasın'' diye bağırasım geldi :) sizi bilmem ama benim için bu aylarda yemek yapmak bile farklı bi güzel oluyor.
İşin aslı bugün inanılmaz derece de keyifsizim, ama biliyorum ki hayat çok kısa ve insan anın kıymetini bilmeli ve Allah' a yaşattığı herşey için şükretmeli. (bunu daha mı sık tekrarlasam ne ??) Neyse, bıdık Eren yanıma geldi ve yazı yazmama müsade etmiyor en iyisi hızlanayım.
Bugün kü tarifim Türk hanımlarının vazgeçilmezi ve biricik kurtarıcı yemeği KISIR' a ayırdım. Sizde yapın ama çok fazla yemeyin olur mu :)
İşin aslı bugün inanılmaz derece de keyifsizim, ama biliyorum ki hayat çok kısa ve insan anın kıymetini bilmeli ve Allah' a yaşattığı herşey için şükretmeli. (bunu daha mı sık tekrarlasam ne ??) Neyse, bıdık Eren yanıma geldi ve yazı yazmama müsade etmiyor en iyisi hızlanayım.
Bugün kü tarifim Türk hanımlarının vazgeçilmezi ve biricik kurtarıcı yemeği KISIR' a ayırdım. Sizde yapın ama çok fazla yemeyin olur mu :)
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 6-7 adet taze soğan
- yarım demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 domates
- bir tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı karabiber
- yarım limon suyu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- taze nane yaprağı
- 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Malzemeleri ince doğrayarak bir kapta karıştırın.
- Bulguru geniş bir tepsinin içine döküp üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin. Ardından da 1 bardak sıcak su ile erittiğiniz salçayı ve tuzu ilave edip bu şekilde 20 dk bekletin.
- Daha evvel doğradığınız soğan ve maydonoz karışımını bulgura ilave edin.
- En son baharatları, limon suyunu ve zeytin yağını ilave edip nane yaprakları ile süsleyin.
AFİYET OLSUN...
0 Responses to "KISIR"
Yorum Gönder