Herkese merhabalar;kusura bakmayın arkadaslar ziyaretlerim biraz aksadı ama inanın geçerli bir sebebim var.Bloglarımda sorunlar yaşadım ve birazda rahatsız olduğum için ziyaretlerimi yapamadım.Ama artık bir aksilik olmazsa döndümmmm.Dönüşümüde çok sevdiğim bir tatlı ile açmak istedim.Ayva tatlısı çok severim ve her şekilde yerim:)))Cevizli ,kaymaklı,fıstıklı...Bu sefer kaymaklı yaptım,tarifini hepiniz bilirsiniz ama kısaca bende bir tarif ekleyeyim.
MALZEMELER:
- 2 tane ayva
- Toz şeker
- Bir kaç tane karanfil
- Kaymak
HAZIRLANIŞI:
-Ayvaları yıkayıp kabuklarının soyunuz ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarınız.Ayvaların üzerlerine bir kaç tane karanfil batırınız.Tencereye koyup her bir ayvanın üzerine 1-1,5 yemek kaşığı şeker koyunuz ve bir çay bardağı da su gezdirip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Servis tabağına alıp soğutunuz.Üzerine kaymak ekleyip servis yapınız.
Not:Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.Ayvaların çekirdeklerinden bir kaç tane eklerseniz renk veriyor.Ben dr oetker kaymak kullandım.Kaymak severlere tavsiye edebilirim.
AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
- 2 tane ayva
- Toz şeker
- Bir kaç tane karanfil
- Kaymak
HAZIRLANIŞI:
-Ayvaları yıkayıp kabuklarının soyunuz ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarınız.Ayvaların üzerlerine bir kaç tane karanfil batırınız.Tencereye koyup her bir ayvanın üzerine 1-1,5 yemek kaşığı şeker koyunuz ve bir çay bardağı da su gezdirip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Servis tabağına alıp soğutunuz.Üzerine kaymak ekleyip servis yapınız.
Not:Şeker miktarını kendi damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.Ayvaların çekirdeklerinden bir kaç tane eklerseniz renk veriyor.Ben dr oetker kaymak kullandım.Kaymak severlere tavsiye edebilirim.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "Kaymaklı Ayva Tatlısı"
Yorum Gönder