Karnabahar Ograten

Author: LUGAS // Category:


Bu tarifi deneyeli epey oldu aslında ama eklemeye henüz sıra geldi. Eşim karnabaharı çok sevdiği için ben de pek sık olmasa da ara sıra pişirmeye çalışıyorum .

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy kaynabahar
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:

Karnabaharı birleşme yerlerinden parçalara ayırın. 1/2 çay bardağı süt eklediğiniz kaynayan suda 5 dk. kadar karnabaharlar biraz yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve çatalla bastırarark karnıbaharları daha küçük parçalar haline getirin ( tamamen ezilmesinler) . Bu arada 2 bardak süt ve unu kısık ateşte karıştırarak pişirin( ben kullanmadım ama dilerseniz 1 kaşık tereyağı ekleyebilirsiniz). Daha sonra tuz ve karabiber ekleyin. Ocağın altını kapattıktan sonra 1 yumurtayı sosun içerisine kırın ve çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırın.
Dikdörtgen bir borcam kabını 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. İçerisine ezdiğiniz karnabaharları yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Kaşar peyniri rendesini serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Karnabahar Ograten"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...