MALZEMELER:
- 2 Su bardağı pirinç
- 2 Su bardağı su(tavuk yada etsuyu da olabilir)
- 2 Yemek kaşığı tereyağ
- 2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 Yemek kaşığı kuşüzümü
- 1/2 Çay kaşığı karabiber
- 1/2 Çay kaşığı yenibahar
- 1/2 Çay kaşığı tarçın
- 2 Adet tavuk bulyon
- 25-30 Tane kestane(Haşlanmış kabukları soyulmuş)
- 2 Yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
- Pirinçleri 20 dk ılık tuzlu suda ıslatın.Daha sonra süzüp soğuk sudan geçirin.
- Tencereye yağı koyalım içine fıstıkları atıp pembeleşinceye kadar kavuralım.Süzdüğümüz pirinçleri ilave edelim pirinçler suyunu çekinceye kadar kavuralım.Baharatlarını ve kuş üzümünü ekleyelim.İki su bardağı sıcak suyun içine bulyonları eritip pilava dökelim.Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Tavuk yada et suyu koyarsanız tablet koymayınız.Ek olarak damak tadınıza göre tuz ekleyiniz.
-Pişen pilavımızı demlenmesi için bir kenara alalım.Diğer tarafta teflon tavamıza iki kaşık toz şekeri koyalım ve orta ateşte karamelize edelim şeker eriyip rengi kahve rengine yakın bir renk alınca bir çay bardağı su ekleyelim ve haşlayıp kabuklarını soyduğumuz kestaneleri ekleyelim kestaneler suyunu çekene kadar pişirelim ve ocaktan alalım.Pilavımızı sevis tabağına alıp kestanelerle birlikte servis edelim.
AFİYET OLSUN
- 2 Su bardağı pirinç
- 2 Su bardağı su(tavuk yada etsuyu da olabilir)
- 2 Yemek kaşığı tereyağ
- 2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 Yemek kaşığı kuşüzümü
- 1/2 Çay kaşığı karabiber
- 1/2 Çay kaşığı yenibahar
- 1/2 Çay kaşığı tarçın
- 2 Adet tavuk bulyon
- 25-30 Tane kestane(Haşlanmış kabukları soyulmuş)
- 2 Yemek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI:
- Pirinçleri 20 dk ılık tuzlu suda ıslatın.Daha sonra süzüp soğuk sudan geçirin.
- Tencereye yağı koyalım içine fıstıkları atıp pembeleşinceye kadar kavuralım.Süzdüğümüz pirinçleri ilave edelim pirinçler suyunu çekinceye kadar kavuralım.Baharatlarını ve kuş üzümünü ekleyelim.İki su bardağı sıcak suyun içine bulyonları eritip pilava dökelim.Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Tavuk yada et suyu koyarsanız tablet koymayınız.Ek olarak damak tadınıza göre tuz ekleyiniz.
-Pişen pilavımızı demlenmesi için bir kenara alalım.Diğer tarafta teflon tavamıza iki kaşık toz şekeri koyalım ve orta ateşte karamelize edelim şeker eriyip rengi kahve rengine yakın bir renk alınca bir çay bardağı su ekleyelim ve haşlayıp kabuklarını soyduğumuz kestaneleri ekleyelim kestaneler suyunu çekene kadar pişirelim ve ocaktan alalım.Pilavımızı sevis tabağına alıp kestanelerle birlikte servis edelim.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "KARAMELİZE KESTANELİ PİLAV"
Yorum Gönder