en sevdiğim tatlılardan biridir irmik helvası biraz yapması zahmet gerektirdiği için sık yapamıyorum sizlerle paylaşmak istedim. Aşağıda yazdığım malzemelerin yarısını yaptım ve 6 kişi rahat rahat yedik size önerim fazla kalabalık değilseniz benim yaptığım gibi malzemelerin yarısını kullanarak deneyin bu tarifi
Malzemeler:
500 gr. irmik
350 gr.margarin
750 gr.toz şeker
900 ml su
50 gr. çam fıstığı ya da ceviz içi
Yapılışı:Margarini eritip fıstıkla beraber 5 dk. kadar kavuruyoruz irmiğide ilave edip çok kısık ateşte karıştırarak irmikler hafif esmerleşene kadar kavuruyoruz başka bir kapta su (süt de koyabilirsiniz su yerine ben 500 gr süt 400 gr su olarak ayarladım) ve şekeri bir taşım kaynatıyoruz kavrulmuş irmiğimize ilave edip suyunu çekene kadar 10-15 dk. kadar pişiriyoruz ocaktan alınca yine 20 dk. kadar dinlendirip servis ediyoruz
Afiyet olsun..
0 Responses to "İRMİK HELVASI"
Yorum Gönder