MALZEMELER:
- 1 Demet kara lahana
- 1 Orta boy kuru soğan
- 1 Su bardağı haşlanmış taze barbunya
- 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
- Kırmızı pul biber,tuz
HAZIRLANIŞI:
- Lahanaların kalın saplarını kesip güzelce yıkıyoruz.İnce ince doğruyoruz,doğradığımız lahanaları haşlıyoruz.Haşladıktan sonra bir süzgeç yardımı ile süzüyoruz.
- Tenceremize yağımızı koyup soğanları yemeklik olarak doğruyoruz yağla birlikte kavuruyoruz.Daha sonra barbunyaları ekleyip bir iki kere karıştırdıktan sonra lahanaları ekliyoruz iyice karıştırıyoruz tuzunu ve biberini atıp ocaktan alıyoruz.
NOT:İsteğe bağlı olarak barbunya yerine yumurta ile de yapabiliriz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "KARA LAHANA KAVURMASI"
Yorum Gönder