MALZEMELER:
- 1 Orta boy karnıbahar
- 1 su bardağı kızartma yağı
- 2 Tane yumurta
- Galeta unu
- Tuz,Karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Karnıbaharları parçalara ayırıp haşlayınız.
- Süzüp soğumaya bırakınız.İki tane yumurtayı iyice çırpınız.
- Galeta un'una biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştırınız.
- Karnıbaharlar büyük ise ikiye kesiniz.
- Tavayı ocağa koyup içine sıvıyağı ilave ediniz.Yağ iyice ısınmalı.
- Karnıbaharları önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızğın yağda pembeleşene kadar kızartınız.Kızaran karnıbaharları fazala yağını almak için bir havlu peçetenin üzerine çıkarınız.Daha sonra servis tabağına alınız.
- İsteğe bağlı olarak değişik baharatlar da ekleyebilirsiniz.
NOT: 1. Karnabahar haşlandıktan sonra suyu süzülür, Sonra bulamaça batırılıp kızartılır.
2. Karnabaharları az su ile yavaş ateşte haşlayıp, suyunu çektirmeye çalışınız. Çünkü karnabahardaki bütün vitaminler suya geçmiştir. Bu suyun dökülmemesi gerekir.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "KAPLANMIŞ KARNIBAHAR"
Yorum Gönder