Tarifi eşimin ablasından aldım. Ağızda dağılan oldukça lezzetli bir kurabiye. Çoğunu işyerime getirdim ve hemen bitti. Ramazanda her ne kadar çok fazla kek, kurabiye yenmese de çayın yanında tüketilebilecek harika bir lezzet.
Malzemeler:
- yarım paket tereyağı (zeytinyağı ile karıştırarak kullandık)
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı neskafe
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- yaklaşık 1 kase toz antep fıstığı
Geniş bir kapta süt, neskafe ve pudra şekerini iyice karıştırın. Nescafe eriyecek. Bu karışıma yağ ve yumurta sarılarını ekleyerek iyice birbirine yedirin. Diğer taraftan kabartma tozu ve un ekleyin. Yalnız un fazla gelebilir yavaş yavaş eklemenizde fayda var. Kulak memesi kıvamında olacak dense de bizim hamurumuz hafif dağılan bir hamur oldu. Eğer hamurunuzu toparlayamazsanız bir kaç kaşık daha süt ekleyebilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru 20 dk dinlendirin. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopararak yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra da antep fıstığına bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk pişirip çıkarın.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Kahveli Fıstıklı Kurabiye"
Yorum Gönder