Pazar günü aniden eşimin ailesi size geleceğiz diyince yemekten sonra çayın yanına ikram etmek için bu tarifi denedim. Daha önce tarifi Biscuits, Brownies and Biscotti ("Australian Women's Weekly") kitabında görmüştüm, acaba nasıl olur diye düşünmüştüm. O anda aklıma geldi, malzemeler de elimin altındayken yapmaya başladım. Fakat üzerine sürülecek olan bitter çikolata yerini nutellaya devretmek zorunda kaldı. Çünkü eşime son anda vermiş olduğum siparişim eksik geldi :). Çikolata sürmeden de deneyebilirsiniz, hatta çikolatasız haliyle 1 ay saklanabiliyormuş.. Ama zaten 15-16 dilim çıktığı için, hemen tüketiliyor.. Malzemeleri kendi ölçülerimize göre çevirdim..
Malzemeler:
- 1 su bardağı + 1-2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı fındık (ince ince kıyılmış)
- yarım su bardağı şeker (bana tatlı geldi, dilerseniz azaltabilirsiniz)
- 1 silme yemek kaşığı instant kahve
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 yumurta
- 80 gr bitter çikolata
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpıcıyla köpürene kadar çırpın. 1 bardak un, karbonat, kahve ve fındığı ilave edin. Ele yapışacak kıvamda bir hamur olana kadar kalan unu da ekleyerek yoğurmaya devam edin. 20 cm uzunluğunda bir hamur olacak şekilde rulo yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dk pişirin. Dışarı çıkartıp 10 dk bekletin. Keskin bir bıçakla varsa elektrikli bıçakla 1er cm eninde verev olarak dilimleyin. Dilimleri tepsiye dizerek 25 dakika 125-150 derece arasında ısıtılmış fırında fırınlayın. Çıkardıktan sonra dilerseniz üzerlerine eritilmiş bitter çikolata veya benim gibi nutella sürebilirsiniz.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Kahveli, Fındıklı Biscotti"
Yorum Gönder