Kağıt Kebabı

Author: LUGAS // Category:


İlk kez yapmayı denediğim yemeklerden birisi oldu kağıt kebabı. Bu nedenle cumartesi günü için pişirdiklerimi sulu yapmadığım için biraz kuru olmuşlardı fırından çıktıklarında. Ama pazar günü pişirdiklerim tam kıvamındaydılar.

Malzemeler :
  • 1 kilo kuşbaşı dana eti
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 adet defne yaprağı
  • tuz, karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, kekik
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı :

Öncelikle kuşbaşı doğranmış etlerinizi teflon bir tencerede pişirmeye başlayın. Etler sulanmaya başladığında defne yapraklarını ilave edin. Bıraktıkları suyu çektiklerinde etler hala pişmemiş ise tencereye bir miktar sıcak su ilave edin. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra baharatlarını ilave edin. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin. Daha sonra salçayı da ilave edip, karıştırın.
Patates ve havucu orta büyüklükte küpler halinde doğrayıp biraz diri kalacak şekilde haşlayın. Sonra bunları da etlere ilave edin. Bezelyeyi de ekleyip karıştırın. Karışım hafif sulu olacak kadar sıcak su ilave edin. Tüm karışımı 5 dk. daha pişirin.
Yağlı kağıt rulosundan 28 cm. boyunda parçalar kesin. Sonra her parçayı enine 2 ye bölün. Böylece 18cm x 28cm boyutunda dikdörtgenler elde etmiş olacaksınız. Sonra hazırladığınız malzemeden 2-3 tahta kaşık kadar kağıtın ortasına yerleştirin ( suyunu da ) . Dar olan kenarları üst üste gelecek şekilde kapayın. Diğer kenarları da kıvırarak kapatın ve fırın tepsisine yerleştirin.Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Önceden ısınmış 190-200 derece fırında 8-10 dk. kadar pişirin.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Kağıt Kebabı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...