Kabaklı Çimdik Köfte

Author: LUGAS // Category:


Bu yemeği ben çok sevdim. Tadı mantı gibi faydası daha fazla, yemesi çok zevkli. Denemenizi mutlaka öneririm. İlk bakışta malzemelerin birbiriyle uyumu konusunda endişe etsem de gerçekten çok lezzetli bir yemek. Tarifi Ayşe Tüter'in köşesinden aldım.

Malzemeler:

  • 300 gr aşurelik buğday (ıslatılmış veya haşlanmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet orta boy kabak (küçük küp kesilmiş, haşlanmış)
  • 1 çay bardağı mercimek (ben kırmızı kullandım)
  • 2-3 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • pul kırmızıbiber
Yapılışı:

Islatılmış buğdayı süzün, unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Derin bir tencereye koyun ve üzerini geçinceye kadar su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün. Ben buzlukta haşlanmış olarak duran buğdaylardan kullandım. Çözülmesini bekledim. Buğdaylara tuz ekleyerek yoğurun ve fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayın. Mercimeği unlu suyu gidene kadar yıkayın ve üzerine çıkana kadar su ekleyerek pişirin. Minik köftelere kabak ve mercimeği katıp karıştırın. Sarımsak, yoğurt ve su ile sarımsaklı yoğurt yapın. Kabaklı karışımın üzerine dökün. Kırmızı pulbiberi tereyağında kızdırın ve yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Kabaklı Çimdik Köfte"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...