KABAK OGRATEN

Author: LUGAS // Category:
Yine sizlere çok sevdiğim bir kabak tarifimi vermek istiyorum.Sende hergün kabak tadı verdin demezsiniz inşallah:)))Benim gibi sebze severler vede kabak severler için güzel bir tat tavsiye ederim.Ayrıca güzel yorumlarıya beni yalnız bırakmayan arkadaşlarımada bir kez daha teşekkürler...
MALZEMELER:
- 5-6 Adet orta boy kabak
- Haşlanmış yarım göğüs eti
- 1 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tane soğan
- Tuz,karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
BEŞAMEL SOS:
- 100 gr un
- 100 gr tereyağ veya margarin
- 1/2 lt süt
- Çok az hindistan cevizi veya muskat rendesi
HAZIRLANIŞI:
- Kabakları yıkayıp kabuklarını hafifçe kazıyınız.
- Boyuna ortadan ikiye kesiniz.
- Çekirdek evlerini biraz oyunuz.
- Bir tencereye koyup üzerine bir kaşık sıvıyağ,doğranmış soğan,tuz,karabiber ve üzerini hafif örtecek kadar su koyunuz.
- Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.(Fazla haşlamayın dağılabilir.)
- Kabakları kırmadan alarak servis tabağına yada ısıya dayanıklı cam bir kaba koyunuz.
- Suyundan üzerine çok az gezdiriniz.
-Beşamel salçasını hazırlamak için tencereye tereyağı alınız ve eritiniz hemen unu ilave edip fazla pembeleştirmeden kavurunuz ve sütünü ilave edip sürekli karıştıararak macun kıvamında pişiriniz.Ocaktan alınız.
- Tavuk etlerini bezelye büyüklüğünde doğrayınız. Beşamel sosun yarısını ayırınız.Kalan yarısına içine doğradığınız tavuk etlerini,hindistan cevizi rendesini,tuzunu,karabiberini ve 1-2 kaşık kadar kaşar peyniri rendesini koyup karıştırınız.hazırladığımız harçı kabakların içine doldurunuz.Üzerine kalan beşamel sosu yayınız.En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiniz ve yemekten 20 dk önce fırında üzerlerini kızartınız.
-İstediğni şekilde servis yapınız.
NOT:İsterseniz hazır beşamel sos ilede yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "KABAK OGRATEN"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...