KABAK KARNIYARIK

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 6 Tane kabak
- 1 Büyük soğan(ince doğranmış)
- 2 Tane domates(küp doğranmış)
- 250 gr Kıyma
- 1 Yemek kaşığı salça(1 Su bardağı suda eritilmiş)
- 2-3 Tane yeşil sivri biber(ince doğranmış)
- Dereotu,maydanoz(ince doğranmış)
- 3 Diş sarımsak(ince doğranmış)
- Tuz,Karabiber
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Kabakları yıkayıp uç kısımlarını kesin.Kabularını kazıyın.Baş ve son kısmından 1 cm kadar bırakıp bıçakla çizip içlerini kayık şeklinde çıkarın.
- Kızğın yağda hafif pembe şekilde kızartın
- Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun içine soğanı,sarımsağı koyup kavurun daha sonra sırasıyla kıymayı,bibirleri ve domatesleri ekleyip hepsini kavurun.Ateşten alıp içine tuzunu,karabiberini,dereotu ve maydanozu ekleyin.
- Kabakların oyuk kısmı üste gelecek şekilde tencereye dizin ve hazırladığınız harç ile kabakların içini doldurun.Kabakların yarısına kadar sıcak salçalı suyunu koyup 15-20 dk kadar orta ateşte pişirin.Sıcak olarak servis yapınız.
- İsterseniz fırın tepsisine koyup 20 dk kadar fırında da pişirebilirsiniz.
- Kabakları kızarmak yerine üzerine çok az margarin sürüp fırında da kızartabilirsiniz. AFİYET OLSUN

0 Responses to "KABAK KARNIYARIK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...