IRMIK TATLISI

Author: LUGAS // Category:










Malzemeler




Bır kılo sut
10 Yemek kasıgı seker
10 Yemek kasıgı ırmık
1 Yemek kasıgı tereyagı
3 Tane muz,2 tane portakal
1 Cay bardagı samfıstıgı ,bıtter cıkolata,bır cay bardagı cevız
Yeterı kadar savoyer

Hazırlanısı
Sut,ırmık.seker.tereyagı karıstırarak kaynatılır.
Kelepcelı kalıp folyo ıle kaplanır savoyerler portakal suyu ıle ıslatılıp kalıba dızılır.
Uzerıne pısmıs olan muhallebının yarısı dokulur kucuk dogranmıs meyvalar dızılır cevız serpılır
Kalan muhallebıye samfıstık karıstırılır meyvaların uzerıne dokulur kasık ıle duzeltılır.
Benmarı erıtılmıs bıtter dokulur buzdolabında sogutulur.





Irmik Tatlisi on FoodistaIrmik Tatlisi

0 Responses to "IRMIK TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...