Kıştan kalan elma ve portakallar buzdolabımın meyveliğinde durup duruyordu. Mayıs ayının yemek dergisindeki resminden etkilenip bu tarifi yapmaya karar verdim. Elmalı karışımın yetmedikleri de portakallı kek oldu :). Bu kekleri de işyerine getirdim, çayın yanına iyi oldu.
Malzemeler:
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 - 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un (ben 1,5 bardak kullandım)
- 3 yumurta
- yarım çay bardağı süt
- 1 çay bardağı taze portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 elma
- yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tarçın
Portakal kabuğu, şeker ve yağı mikserle çırpın. Unu ve yumurtaları azar azar yedirerek çırpmaya devam edin. Süt ve portakal suyunu suyu ilave edip çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Elmaları soyup zar şeklinde doğrayın (ben çoğunu rendeledim) limon suyu ve tarçınla karştırın. Hamuru muffin kalıplarına üstte bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Elmalı karışımı ekleyin. Önceden ısıtılmış 170-175 derece fırında 15-20 dk pişirin. Benim bu ölçülere göre 19 adet muffinim oldu.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Elmalı Muffin"
Yorum Gönder