İncirli Rulolar

Author: LUGAS // Category:


Haftasonu iki güzel tarif denedim. Birisi bu rulolar diğeri de Kayseri yağlaması. Bir kaç hafta önce Mehmet Yaşin'in programı yol üstü lezzet duraklarında Kayseri yemekleri tanıtılıyordu. Yağlama o kadar ağzımızı sulandırdı ki mutlaka yapmalıyım dedim ve sevgili Aslı'nın tarifini denedim. Hakikaten çok çok lezzetli bir yemek. Biraz zahmetli ama bu lezzete değer...

Diğer denediğim tarif, incirli rulolar ise Dr. Oetker'den. Fırından ilk çıktığında dışı sert ama içi yumuşak oluyor. Daha sonra dış kısmı da biraz yumuşuyor. Gelen konuklar için yapılabilecek hem lezzetli (annem ve eşimin onayı ile) hem de sunumu güzel bir alternatif...

Malzemeler:
Hamur İçin:
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 poşet hamur kabartma tozu

Dolgu için:

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4-5 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru incir
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı öğütülmüş tuzsuz badem

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın


Hazırlanışı:

Dolgu için; Önce küp küp doğranmış incirler,
badem,kuru üzüm tarçın ve sütü rondoda karıştırın. Daha sonra şeker ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
Hamur için; Tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Üzerlerine incirli içi paylaştırarak sürün ve rulo yapın. Alüminyum folyoya sarıp buzlukta yarım saat bekletin. Tarçın ve şekeri karıştırın ve bu karışımla buzluktan çıkardığınız ruloları bulayın. 1'er cm kalınlığında dilimler kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dk. pişirin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "İncirli Rulolar"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...