Yapımı oldukça farklı ama tadı muhallebiyi andıran bir tatlı bu. Tarifi Oktay Usta'nın yemek programından almıştım. Tadı bize biraz fazla şekerli geldi. Siz dilerseniz şeker miktarını yarıya indirebilirsiniz. Bir de ben içerisine ceviz eklemedim.
Malzemeler :
- ½ litre süt
- 1/3 su bardağı şeker
- 6 adet kuru incir
- Arzuya göre; ceviz içi, gülsuyu
Yapılışı :
İncirlerin saplarını kesin ve 4 parçaya bölün. Sütü ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alın ve şeker eriyene kadar ısıtın. Sütün sıcaklığı serçe parmağınızı yakmayacak ama sıcak da olacak (yoğurt mayalama sıcaklığında). Daha sonra incirleri sütü, ekleyecekseniz cevizi rondoya koyup, hepsini püre haline getirin. Daha sonra karışımı kaselere boşaltın. Kaselerin üzerini tıpkı yoğurt mayalar gibi örtüp ( ben ayrıca her kaseyi streç film ile örttüm) sıcak bir ortamda 4 saat bekletin. Kıvamı ne çok sulu ne de katı olacak. Daha sonra kaseleri buzdolabına koyun. Buzdolabında da 6-7 saat kadar bekletin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "İncir Uyutması"
Yorum Gönder