Buğdaylı Ispanak Kökü

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 2 tane soğan
- 2 tane havuç
- 1 kilo ıspanak kökü
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 Yemek kaşığı domates veya biber salçası
- Tuz, karabiber,pul biber,
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı veya çiçekyağı
HAZIRLANIŞI:
- Önce soğanı yemeklik doğrayınız ve zeytinyağında hafif kavurunuz.Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayınız.Eğer havuçlar büyük ise halkalırı ortadan ikiye kesebilirsiniz, soğanlara ilave edip kavurmaya devam ediniz, salçayı katıp bir,iki dakika daha kavurunuz.
Havuçların üzerine ıspanak köklerini ve haşlanmış buğdayı ilave ediniz, suyunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın, önce yüksek daha sonra kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "Buğdaylı Ispanak Kökü"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...