Hünkar Beğendi

Author: LUGAS // Category:
Hünkar Beğendi

Cuma akşamı sabahtan eşimle bu yemeği yapmak için sözleştik. O ben işten gelene kadar patlıcanları közleyecekti. Böylece vakit kazanmış olacaktık. Ben gelince de yemeği yapmaya devam ettik. Yaklaşık 30-45 dk'da yemeğimiz hazırdı. Tarif yine Oktay Usta'dan.

Malzemeler:
  • 250 gr dana eti
  • 3 adet kemer patlıcanı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 sivribiber (evde olmadığı için kullanmadım)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • su
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı
Beğendisi için:
  • Közlenmiş patlıcan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı
Hazırlanışı:

Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz. Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salça, su, ve küp küp doğranmış domates ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz. Beğendisi: Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup acısını gidermek için sıcak suyun altına tutuyoruz. Küçük küçük doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanları unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Hünkar Beğendi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...