Heritage Chocolate Cake

Author: LUGAS // Category: ,


Hershey bu ayki tariflerinden Heritage Chocolate Cake "i yoğun çikolata tadıyla 4 temmuz kutlamaları için öneriyordu. Pastanın üzerini marzipan hamuruyla yaptığım basit çiçeklerle süsledim.
Kendi yaptığım şekliyle ve bardak ölçüsüyle tarif şöyle:

Malzemeler

  • 1,5 bardak şeker
  • 3 kaşık dolusu kakao
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 ,5 çay kaşığı elma sirkesi üzeri süt ile 1,5 bardağa tamamlanmış (süt+sirke karışımı)
Üzeri İçin:
  • 3 kaşık kakao
  • 1/3 bardak zeytinyağı
  • 2 bardak pudra şekeri
  • 1/3 bardak süt (süt miktarını azar azar ekleyerek çikolata sosun koyuluğunu ayarlayabilirsiniz)
  • vanilya
Üzerine ve arasına çikolata sos yapmak için verilen tüm malzeme, sürekli karıştırılarak 1-2 taşım kaynatılır, soğumaya bırakılır.



Yapılışı
  • Ilık yumurtaların beyazlarını , şeker ile köpük köpük olana kadar çırpın .Sarıları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Zeytinyağını , süt + sirke karışımını ekleyip karıştırın.
  • Un , kakao, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın.
  • Kuru karışımı eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Kek hamurunu tahta kaşıkla karıştırarak yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm çapındaki kalıba bekletmeden dökün.
  • 175 C de pişirin.


Pişen keki soğuttuktan sonra kalıbından çıkarıp, enlemesine ortadan ikiye bölüp sosun yarısını arasına dökün. Diğer yarıyı kapatıp , üzerine çikolata sosu yayın. Dilediğiniz gibi süsleyin.

0 Responses to "Heritage Chocolate Cake"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...