Hershey bu ayki tariflerinden Heritage Chocolate Cake "i yoğun çikolata tadıyla 4 temmuz kutlamaları için öneriyordu. Pastanın üzerini marzipan hamuruyla yaptığım basit çiçeklerle süsledim.
Kendi yaptığım şekliyle ve bardak ölçüsüyle tarif şöyle:
Malzemeler
- 1,5 bardak şeker
- 3 kaşık dolusu kakao
- 3/4 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3/4 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 4 ,5 çay kaşığı elma sirkesi üzeri süt ile 1,5 bardağa tamamlanmış (süt+sirke karışımı)
- 3 kaşık kakao
- 1/3 bardak zeytinyağı
- 2 bardak pudra şekeri
- 1/3 bardak süt (süt miktarını azar azar ekleyerek çikolata sosun koyuluğunu ayarlayabilirsiniz)
- vanilya
Yapılışı
- Ilık yumurtaların beyazlarını , şeker ile köpük köpük olana kadar çırpın .Sarıları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Zeytinyağını , süt + sirke karışımını ekleyip karıştırın.
- Un , kakao, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın.
- Kuru karışımı eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Kek hamurunu tahta kaşıkla karıştırarak yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm çapındaki kalıba bekletmeden dökün.
- 175 C de pişirin.
Pişen keki soğuttuktan sonra kalıbından çıkarıp, enlemesine ortadan ikiye bölüp sosun yarısını arasına dökün. Diğer yarıyı kapatıp , üzerine çikolata sosu yayın. Dilediğiniz gibi süsleyin.
0 Responses to "Heritage Chocolate Cake"
Yorum Gönder