HAVUÇLU-CEVİZLİ KEK

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER:
- 3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 tane havuç
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
- Yumurtalarla şekeri mikserle çırpın.Eritilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.Havuçların kabuğunu soyup rendeleyin.Tarçınla beraber karışıma ilave edin.Cevizleri mutfak robotunda çekin.Kabartma tozuyla birlikte karışıma ilave edin.En son unu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.Karışımı yağlanmış unlanmış kek kalıbına aktarın.180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.Fırından çıkan kekinizi kalıbında soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine purda şekeri serperek servis yapın.
NOT:Her fırının ısı ayarı farklı olabileceğinden kekinizi kontrol ederek pişiriniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "HAVUÇLU-CEVİZLİ KEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...