MALZEMELER :
•4.5 su b.un
•2 su b. pudra şekeri
•200 gr.tereyağı
•4 yumurta
•1 su b.toz badem
•1p.vanilya
•1 p.kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
•yumurta sarısı
•Bütün badem
ŞERBETİ İÇİN:
•5 su b.toz şeker
•5 su b.su
•1 dilim limon
HAZIRLANIŞI :
Karıştırma kabına un alınır. Ortası açılarak tereyağı konur. Kenarlarına yumurta, toz badem, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu alınarak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürüldükten sonra üzerlerine birer tane badem batırılarak pişirilir. Diğer taraftan Şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye 5 su b. su, 5 su b. tozşeker ve limon dilimi konulaark kaynatılır. Tatlı pişince sıcakken şerbeti dökülür. Tatlı sıcak, şerbeti ise ilk sıcaklığı çıkmış olmalıdır.Ağızda dağılan nefis bir tatlı. Dilenirse toz fındık ile de hazırlanabilir.AFİYET OLSUN
Kaynak:Oktay usta
•4.5 su b.un
•2 su b. pudra şekeri
•200 gr.tereyağı
•4 yumurta
•1 su b.toz badem
•1p.vanilya
•1 p.kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
•yumurta sarısı
•Bütün badem
ŞERBETİ İÇİN:
•5 su b.toz şeker
•5 su b.su
•1 dilim limon
HAZIRLANIŞI :
Karıştırma kabına un alınır. Ortası açılarak tereyağı konur. Kenarlarına yumurta, toz badem, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu alınarak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürüldükten sonra üzerlerine birer tane badem batırılarak pişirilir. Diğer taraftan Şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye 5 su b. su, 5 su b. tozşeker ve limon dilimi konulaark kaynatılır. Tatlı pişince sıcakken şerbeti dökülür. Tatlı sıcak, şerbeti ise ilk sıcaklığı çıkmış olmalıdır.Ağızda dağılan nefis bir tatlı. Dilenirse toz fındık ile de hazırlanabilir.AFİYET OLSUN
Kaynak:Oktay usta
0 Responses to "Badem Pare"
Yorum Gönder