Cumartesi günü evdeki mantarları nasıl pişirsek diye düşünürken eşimin fikri ile güveçte karar kıldık. İsterseniz bu yemeğin içerisine mantarları biraz azaltıp tavuk veya hindi eti de ekleyebilirsiniz.
Malzemeler :
- 300 gr. mantar
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet havuç
- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- zeytinyağı
- tuz, karabiber
Soğanı yemeklik doğrayıp 6 adet güvece paylaştırın. Mantarları yıkayıp kurulayın ve boylamasına doğrayın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Havuçları kazıyıp halka halka doğrayın. Biberleri doğrayın. Tüm sebzelei istediğiniz sıra ile güveçlere paylaştırın. Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Güveçlerin en üstüne yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı 1 kase suda açıp içine tuz ve karabiber ilave edin ve güveçlere paylaştırın. Üzerlerine 1-1,5 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip aliminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50-55 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Güveçte Mantar"
Yorum Gönder