Oldukça uzun sayılabilecek bir süreden sonra bu mis kokulu kekle buradayım yeniden.Son bir kaç aydır bir sürü olağandışı meşguliyet üstüste geldi.Oğlumun sünneti,anneanemim vefatı,yeni bir eve taşınmamız,ve son olarak oğlum ve benim ameliyat olmamız.Bundan sonra eski sakin zamanlarımıza döneriz umuyorum,tabii her yaz olağan olan yaz rehavetini saymazsak .
Afyon'da universite eğitmi alan yeğenim Seda geçen hafta 19 mayıs tatilini fırsat bilerek kalabalık bir arkadaş grubuyla İstanbul'a geldi.Birkaç gün arkadaşlarıyle gezip kala günlerini bizlerle geçirdi.Teyzeleri olarak Onu gezdirmeden yollamak içimize sinmediğinden kızkardeşimle beraber istediği yerleri gezdirdik.Bu yerlerden biri de Mısır çarşısı ve Eminönü idi doğal olarak.Mısır çarşısını gezerken taze gül yaprakları satıldığını görünce Daha önce bir arkadaşımda yediğim kek aklıma geldive biraz da mis kokulu gül şerbeti yapmak için 100 gr. pembe Isparta güllerinden satın aldım.Kilosu 20 ytl idi.Fotoğraftaki koyu renk ebru görüntüsünü keke eklediğim gül yapraklar verdi.Tarifi almadığımdan ben klasik keke uyguladım.
Malzemeler:
1 bardak ayıklanmış yıkanıp kurtulmuş gül yaprağı
1 bardak şeker
3 yumurta
1 paket krema
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı silme karbonat
1 bardak süt
yarım çay bardağı gülsuyu
2-2.5 bardak elenmiş un
Yumurta ve şekeri çırpalım.Krema,gülsuyu ve sütü ekleyelim.Kur umalzemeleri eleyerek sıvı karışıma ekleyelim.En son gül yapraklarını ekleyip kaşıkla karışmasını sağlayalım ve yağlı kalıba dökelim.170C ısınmış fırnda 35 dk. kada pişirelim.Pişip pişmediğini temiz ve kur bir çatal veya bıçak batırarak kontrol edelim.Hamur bulaşmıyorsa bıçağa pişmiş demektir.Afiyet olsun.
0 Responses to "Gül Yapraklı Kek"
Yorum Gönder