Bu pastayı arkadaşım Hatice'in daveti için 2 hafta kadar önce hediye olarak yapmıştım.Mart ayı Pastakolik Etkinliği için uygun olur düşüncesiyle şimdi yayımlıyorum.İçi pandispanya katları ve çikolatalı labneli krema, frambuaz ve fıstık krokanlı.Çevresini kedidili ile süsleme düşüncesi,marketlerde aramama rağmen 1 paket kedidili biskuvi bulabilmem nedeniyle kedidili ve rulo katlarla beraber süslemeyle sonuçlandı.
Pandispanya:
5 yumurta
5 fincan u n
5 fincan şeker
1 paketkabartma tozu
1 paket vanilya
2 kaşık kakao
1 limon kabuğu rendesi
Kreması:
1 litre süt
1 bardak şeker
3 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 yumurta
1 vanilya
1 kutu krema
3 kaşık labnepeynir
80 gr bitter çikolata
Üzeri için:
100 gr bitter çikolata
150 ml. krema
Şeker ve yumurtayı 5 dk. kadar çırpalım ve elenmiş kuru malzemeleri ekleyelim.Limon kabuğu rendesini de ekleyip yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza dökelim.175C ısınmış fırında hafif pempeleşene ve içi pişene kadar pişirelim.Soğuyan pandispanyamızı iki parçaya bölelim.
Krema için süt ,yumurta,un,nişasta,şekeri karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirelim.Altını kapatalım çikolataları minik parçalara ayırıp ekleyelim eriyene kadar karıştıralım,vanilya, labne ve kremayı ekleyelim ve çırpalım.Kedidili biskuvinin dışa gelecek yüzünü 1 saniye kadar şekerli süte batırıp kelepçeli kalıbın kenarına bir rulo kat bir kedidili olacak şekilde dizelim.Pandispanyanın kenarlarından 1.5 cm. kadar keserek kalıba uygun ölçüye getirelim ve dizdiğimiz kedidilllerinin ortasına yerleştirelim.6-7 kaşık şekerli süt ile pandispanyayı ıslatalım ve kremanın yarısını yayalım.Üzerine frambuaz dizelim.İkinci kat pandispanyayı koyalım ve süt ile ıslatalım.Tavada 2 kaşık şeker eritip 1 bardak Antep fıstığını ekleyelim ve 2 kaşık su ekleyip korakan elde edelim.Krokanları pandispanyanın üzerine yayalım.Kalan kremayı da yayalım.Erittiğimiz krema ve bitter çikolatayı da en üste yayalım.İstediğimiz gibi süsleyelim.Buzdolabında 6 saat kadar soğutalım.Servis yapacağımız zaman kelepçeli kalıbı gevşetelim ve yavaşça çıkarıp kurdela ile bağlayalım.
Pandispanya:
5 yumurta
5 fincan u n
5 fincan şeker
1 paketkabartma tozu
1 paket vanilya
2 kaşık kakao
1 limon kabuğu rendesi
Kreması:
1 litre süt
1 bardak şeker
3 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 yumurta
1 vanilya
1 kutu krema
3 kaşık labnepeynir
80 gr bitter çikolata
Üzeri için:
100 gr bitter çikolata
150 ml. krema
Şeker ve yumurtayı 5 dk. kadar çırpalım ve elenmiş kuru malzemeleri ekleyelim.Limon kabuğu rendesini de ekleyip yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza dökelim.175C ısınmış fırında hafif pempeleşene ve içi pişene kadar pişirelim.Soğuyan pandispanyamızı iki parçaya bölelim.
Krema için süt ,yumurta,un,nişasta,şekeri karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirelim.Altını kapatalım çikolataları minik parçalara ayırıp ekleyelim eriyene kadar karıştıralım,vanilya, labne ve kremayı ekleyelim ve çırpalım.Kedidili biskuvinin dışa gelecek yüzünü 1 saniye kadar şekerli süte batırıp kelepçeli kalıbın kenarına bir rulo kat bir kedidili olacak şekilde dizelim.Pandispanyanın kenarlarından 1.5 cm. kadar keserek kalıba uygun ölçüye getirelim ve dizdiğimiz kedidilllerinin ortasına yerleştirelim.6-7 kaşık şekerli süt ile pandispanyayı ıslatalım ve kremanın yarısını yayalım.Üzerine frambuaz dizelim.İkinci kat pandispanyayı koyalım ve süt ile ıslatalım.Tavada 2 kaşık şeker eritip 1 bardak Antep fıstığını ekleyelim ve 2 kaşık su ekleyip korakan elde edelim.Krokanları pandispanyanın üzerine yayalım.Kalan kremayı da yayalım.Erittiğimiz krema ve bitter çikolatayı da en üste yayalım.İstediğimiz gibi süsleyelim.Buzdolabında 6 saat kadar soğutalım.Servis yapacağımız zaman kelepçeli kalıbı gevşetelim ve yavaşça çıkarıp kurdela ile bağlayalım.
0 Responses to "Fıstık Krokanlı Çikolatalı Pasta"
Yorum Gönder