Geçtiğimiz haftalarda Antep'e gezmeye gittim. Gitmeden önce de internette kısa bir araştırma yaptım ''nereleri görmeli, nerede yemek yemeli'' gibi önemli adresleri not aldım. Gerçi oraya gittiğim zaman çalıştığım firmanın Antep şubesinde ki arkadaşım bize çok yardımcı oldu. Geçirdiğim şahane iki gün boyunca gördüğüm o güzelim eski Antep evlerini, misavirperver insanlarını, harika lahmacunu, sabah kahvaltısında yenilen katmeri, yuvalama, analı kızlı, karışık kebabı, kuru dolması, baklavası, şöbiyeti, fıstığı, menengiç kahvesi, zahteri ve sayamayacağım kadar leziz yiyeceklerini asla unutmayacağım.
Benim favorilerim İmam Çağdaş' ta ki Ali Nazik ile şöbiyet tatlısı, kasap Hasan ustanın fırınlı et lokantasında ki karışık kebap ve her cafe de bulabileceğiniz Menengiç kahvesi ile Zahter çayı. Antep de sürekli yemek masasında olduğunuz için üzerine illa ki çay ikram ediliyor. Ben normalde günde bir bardaktan fazla çay tüketmediğim için kendime zahteri seçtim. O kadar ki şuan hergün zahter içmesem rahat edemiyorum.
Bu kadar lafını etmişken de biraz zahterin içeriğine deyineyim. Zahter bir çeşit kekik türü, yüzde 1-2 arasında uçucu yağ taşıyormuş. Bu uçucu yağın mühim bir kısmıda karvakrol adı verilen bir madde. Bu madde suda da çözündüğü için, hazırlanan çayda da bulunuyor. Ne işe yarar ? mide ağrılarında, soğuk algınlığında, öksürükte kullanılması tavsiye ediliyor. Ayrıntı isteyenler için Ekoloji Magazin öneriyorum.
Veee hemen altta ki yazıda da Antep usulü Kuru Patlıcan dolması. Fotoğrafta gördüğünüz ayran ve patlıcan dolmalarını ayıptır söylemesi ben yedim :) Tuğba' nın yuvalama yemeğine de ortak oldum. Söylemeye gerek var mı bilmem ama harikaydı...
Benim favorilerim İmam Çağdaş' ta ki Ali Nazik ile şöbiyet tatlısı, kasap Hasan ustanın fırınlı et lokantasında ki karışık kebap ve her cafe de bulabileceğiniz Menengiç kahvesi ile Zahter çayı. Antep de sürekli yemek masasında olduğunuz için üzerine illa ki çay ikram ediliyor. Ben normalde günde bir bardaktan fazla çay tüketmediğim için kendime zahteri seçtim. O kadar ki şuan hergün zahter içmesem rahat edemiyorum.
Bu kadar lafını etmişken de biraz zahterin içeriğine deyineyim. Zahter bir çeşit kekik türü, yüzde 1-2 arasında uçucu yağ taşıyormuş. Bu uçucu yağın mühim bir kısmıda karvakrol adı verilen bir madde. Bu madde suda da çözündüğü için, hazırlanan çayda da bulunuyor. Ne işe yarar ? mide ağrılarında, soğuk algınlığında, öksürükte kullanılması tavsiye ediliyor. Ayrıntı isteyenler için Ekoloji Magazin öneriyorum.
Veee hemen altta ki yazıda da Antep usulü Kuru Patlıcan dolması. Fotoğrafta gördüğünüz ayran ve patlıcan dolmalarını ayıptır söylemesi ben yedim :) Tuğba' nın yuvalama yemeğine de ortak oldum. Söylemeye gerek var mı bilmem ama harikaydı...
0 Responses to "Fıstık, Baklava, Lahmacun, Bakır....Antep"
Yorum Gönder