Fırında Pırasa

Author: LUGAS // Category:


Aslında bu tarif daha önce yaptığım fırında kabak mücver tarifine çok benziyor. Sebzeleri bu şekilde hazırlamak sebze sevmeyenlere bile severek yedirebiliyor. Hem de çocuklar bir öğünde epey bir sebze yemiş oluyor. Bu tarifi pırasa yerine karnabahar ve havuç da kullanarak yapıyorum. Karnabahar tadı hiç anlaşılmıyor.

Not: Dilerseniz kaşar yada beyaz peynir de ilave edebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 kilo pırasa
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 demet maydonoz
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • tuz, karabiber
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

Pırasaları bir kaç parçaya bölüp buharda pişirin (yada suda haşlayın.) Rondoda maydonozlarla birlikte parçalayıp yumurta, sıvıyağ ve yoğurt ile karıştırın. Daha sonra tuz ve karabiber ekleyin. Kek hamurundan birazcık daha yoğun bir hamur elde edene kadar un ve kabartma tozunu ekleyin. 190 derece de 30 dk. pişirin. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun...

1 Response to "Fırında Pırasa"

Unknown Says :
14 Ocak 2016 06:02

Pirasa lari nekadar haslicaz

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...